YOUTH ’66 – AMBISSJES 50 JAAR !

Bijna 50 jaar geleden maakte een groep jongeren van de Stam van Scouting Hubertus regelmatig muziek in hun gebouw op “Nirve” in Nuth. plaats In oktober 1968 vond de officiële oprichting van het koor plaats, onder de naam Youth ’66. Dat klonk muzikaler dan ’68.

De eerste dirigent was dhr. Bruls en het begeleidingscombo bestond uit drummer Ger Driessen, gitarist Jos Meessen en pianiste mevrouw Boesten. In de tijd van Pastoor Helgers, liet Youth ’66 van zich horen tijdens eucharistievieringen in de St Bavokerk en de hulpkerk van Tervoorst. Een tekstgroep maakte teksten voor de vieringen, die nogal eens als  kritisch werden ervaren. Dit kon wel eens gigantische demonstraties in Nuth teweeg brengen. De teksten vormden het hart van de, door Youth ’66 zelf gedrukte, misboekjes.

Om aan geld te komen werd er gezongen in eucharistievieringen en huwelijksmissen.  Verschillende malen werd een Korentreffen georganiseerd in zaal Driessen en werd geld verdiend op rommelmarkten. Rommelmarkt-spullen  werden met een tractor door heel Nuth opgehaald. Ze werden opgeslagen in een opslagplaats bij de molen. Uit deze activiteiten vloeide contact voort met de Derde Wereldwinkel S.O.S. in Kerkrade. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de oprichting van de Wereldwinkel in Nuth.

Het 5-jarig bestaan werd gevierd met koren uit Lage Zwaluwe en Zevenbergschen Hoek. Voor het 15-jarig bestaan heeft het koor een uitstap gemaakt naar Luxemburg.

Het 25-jarig bestaan is weer in Nuth gevierd met een Korentreffen in de middag en een gezellige avond met een orkest.

Door de jaren heen hebben verschillende dirigenten het stokje gehanteerd en zag een combo het licht.

Maar helaas…. Youth ’66 had niet de eeuwige jeugd, want door het natuurlijke verloop van jeugd rond de leeftijd van 18 jaar werd op een gegeven moment gekozen voor een doorstart als Popkoor Ambissjes.

Een koor voor iedereen die plezier heeft in zingen! Met een repertoire dat hoofdzakelijk bestaat uit lichte populaire muziek. De techniek heeft een steeds grotere plaats ingenomen, waardoor het koor  nu zonder combo zingt en gebruik maakt van muziekbanden.

Gezien de lange verbondenheid met de kerk in Nuth, heeft een deel van het 40-jarig jubileum zich op zondag 14 september 2009 afgespeeld in de St.Bavokerk. De viering werd geleid  door Jan Geraets, die bijna al die jaren een nauwe band met het koor heeft gehouden.

Na een lange periode geleid te zijn door dirigent Bert van de Berg heeft in januari 2014 Hanneke Scheffers het stokje overgenomen.

Per 1 april 2015 heeft Levon Leonard haar opgevolgd. Onder zijn energieke en muzikale leiding hopen we nog veel jaren met plezier door te gaan met muzikale ontwikkeling.

Op vrijdag 26 oktober vieren we het 50-jarige jubileum met een concert in Wijnandsrade.

In café I Gen Dörp zullen we samen met Fanfare St. Donatus en Baltus en Co een mooie muzikale avond verzorgen.Popkoor Ambissjes

Onze repetities vinden plaats op maandagavond van 20.00u - 22.00u.

Café I gen Dörp
Körnerstraat 26
6363 BX Wijnandsrade

Email: [javascript protected email address]